Blogger Templates

CONTACT DETAILS

E-mail : drzul83@gmail.com

KLINIK HAIWAN TAMAN EQUINE (HQ)

013-3344498 / 019-6585257


KLINIK HAIWAN & SURGERI I CITY S.ALAM (BRANCH)

03-58871721 / 013-3344855

FB : Tanya Sama Vet



































































































































































































































Cat's Breed

Cat's Breed

Friday, 8 April 2011

KUCING RETI BERENANG KER?

AMARAN * JANGAN SESEKALI CAMPAK KUCING ANDA DALAM KOLAM RENANG SEMATA-MATA NAK DAPATKAN JAWAPAN UNTUK SOALAN DI ATAS YA. EHEHEHEH…

Assalamualaikum…ape kaba la korng ye? Harap2 sihat le hendaknya…musim2 hujan ni badan jadik lesu jek…nak “eksesais” pun xde mood…rase nak tido je memanjang… Bile kol mak kat kampong mengadu, terus dia jawab “Tu la…mak ngan abah suh kawen kate x ready lagi…kalo ko dah kawen ade je aktiviti bermanfaat time hujan-hujan tu…” Adooooaiii…lawak mak saya ni kan kan kan…

Ok…kali ni kan..sy tertarik ngan fakta kucing berenang. Seperti yang kita sedia maklum…kucing ni “spesis" yang takut ngan air. Pantang Nampak je kite tadah air suam dalam besen, siapkan shampoo segala…dia dah menghilangkan diri menyorok bawah almari kannnn…tau je babah dia nak mandikan…sampai mcm tu sekali reaksi si comell kita bila tau nak dimandikan ye.

Tapi,penah tak korang dengar kucing baka TURKISH VAN? Haaaaaaa…baka Turkish Van ni berasal dari “Tasik Van,Turki” ya…[terbayang tasik yang dipenuhi rangka2 van curi~heheheh]. Kucing ni memang dikurniakan bakat semula jadik untuk berenang ya. Kalo masuk Olimpik pun boleh menang Gold Medal gitu! Ehehehehe. Baka Turkis Van ni berbulu halus,padat dan beropol dibahagian leher [bukan ropol mcm baju Bernard Chandran ya]..

Bulu Turkish Van ni akan jadik lebih tebal sewaktu musim sejuk . Faktor persekitaran yang dikelilingi tasik dan berbulu padat ni membuang jauh perasaan takut terhadap air dikalangan Turkish Van ya…So, kalo korang campak diowang dalam kolam ke ape…diowang akan pura-pura lemas..dan bile korang blah,dia akan berenang ketepian lalu blah smbil tersenyum puas! Ahahah…acah je…For sure la diowang akan berenang dengan slumber kan…

Tapi harus di ingat, bukan semua Turkish Van tak takut air, ade jugak antara mereka yang mewarisi ketakutan nenek moyang diowang tu…eheheheh…Kucing tetap Kucing ye. Mcm mana ghope Turkish van?? Haaaa…tgk le gamba kat bawah ni eh…daaaaaaaaaaaaaaaa


Nama saya Shakira..suka suka buat tarian pinggul dalam air...wakakaka


Hye bebeh...do i look good?

4 comments:

meowwmania said...

kucin sy br nampak sy pegang tuala dah berterabur lari, sabo jelah..

Aku-Kau-Dia=Kita said...

Ahahahah...same la ngan si comel sy yg kat umah tu...nampak je sy tadah air...masing2 dah nyorok! hahahah

umi_e said...

Nak tanya...

servis/offer kat atas tu untuk kawasan mana je?

JB ada tak?

القط (Kitton) Pet Service said...

Salam Cik Umi, maafkan kami ya...promosi ni hanya di sekitar selangor/kl sahaja :-) Insyaallah kalo ade rezeki, kami akan buat promosi sebegini di JB satu hari nanti ya :-)